Inapoi
Inapoi

Modele 3D BIM

Mark este pregătit pentru BIM!

Clădirile devin din ce în ce mai complexe, iar blocajele neprevăzute în timpul construcției duc la costuri ridicate. BIM poate fi un instrument pentru a contracara aceste probleme. Mark Climate Technology este pregatit pentru viitor și cu BIM. Cu ajutorul modelelor 3D sunt disponibile informații grafice și parametrice din echipamentele noastre de climatizare. Cu aceste informații, arhitecții, consultanții și instalatorii pot plasa cu ușurință instalațiile HVAC într-un design 3D de clădire.

Ce este BIM?

Ce este BIM?

BIM (Building Information Modeling) este o platformă software online în care toate informațiile despre un proiect de construcție sunt gestionate într-un singur model digital 3D. În acest model, toate părțile implicate pot consulta și modifica simultan informațiile care sunt importante pentru ele. Deoarece informațiile despre proiect sunt întotdeauna actualizate și disponibile pentru toți cei implicați, șansa de erori în timpul procesului de construcție este semnificativ redusă.

Biblioteca BIM

Modelele 3D ale echipamentelor HVAC ale Mark Climate Technology sunt disponibile prin intermediul uneia dintre cele mai mari biblioteci BIM internaționale: MEPcontent. MEPcontent oferă fișiere cu produse utilizate în mod obișnuit pentru Revit și CAD (RFA, RVT, DWG și IFC). Aceste fișiere sunt descărcate gratuit și complet publice: orice inginer le poate folosi. Desigur, modelele 3D pot fi descărcate și direct de pe site-ul nostru.

mepcontent-revit-fisiere-autocad

Beneficiile modelării BIM

Datorită modelării 3D în BIM, mai multe părți se gândesc deja la realizarea unei noi clădiri înainte de construcție. Aceasta oferă mai multe avantaje:

  • Îmbunătățirea procesului de proiectare și construcție
  • Schimb de date rapid și ușor
  • Vizualizarea blocajelor înainte de construcție
  • Reducerea costurilor de eșec
  • Creșterea colaborării tuturor părților în procesul de construcție
  • Economie de timp datorită metodei de lucru eficiente

Modele 3D de unități Mark