Inapoi
Inapoi

Istorie

În mod tradițional lider în controlul climatului

Compania Mark a fost înființată în 1945, de către frații van der Mark, la Veedam. La vreme respectivă purta numele de Ingenieursbureau Gebroeders Van der Mark NV. Frații Mark au debutat cu producerea și comercializarea de pompe de îndoire și încălzitoare de aer pe bază de cărbune. Apoi au urmat încălzitoarele pe bază de ulei și radiatoarele din tablă striată. La vremea respectivă, erau disponibile doar designuri standard de dispozitive de încălzire a aerului. Începând cu jumătatea anilor ’50, cei doi frați s-au axat tot mai mult pe încălzirea clădirilor mari. În acest scop, au construit încălzitoare de aer acționate pe gaz, suspendate. Astfel a luat naștere seria GS, un sistem unic care este până în prezent lideri pe piața europeană de sisteme de încălzire.

Mark este încă renumită pentru puterea sa inovatoare. Mark furnizează o gamă largă de produse pentru încalzire, răcire si ventilație. Aceasta înseamnă că clienții noștri pot găsi orice au nevoie pentru întregul lor sistem de gestionare a climei, la un singur producător. Mark preia conducerea.

Câteva momente importante ale istoriei Mark Climate Technology:

1945: S-a fondat Ingenieursbureau van der Mark

1945: S-a fondat Ingenieursbureau van der Mark

La 15 august 1945, Ingenieursbureau van der Mark a fost fondat de frații Kees și Gjald van der Mark.

După cel de-al Doilea Război Mondial a fost nevoie de reconstrucția Țărilor de Jos. Atât înainte, cât și în timpul războiului, majoritatea halelor de producție nu erau încălzite. De îndată ce combustibilul, iar după aceea cărbunele și turba au devenit disponibile, a apărut nevoia de a încălzi halele de producție. De aceea, frații Van der Mark au decis să dezvolte un încălzitor industrial de aer.

1946: Föhn

1946: Föhn

Primele încălzitoare industriale de aer ale lui Mark erau pe bază de turbă și cărbune. Dezavantajul acestui lucru era că combustibilul trebuia să fie umplut în mod regulat. Arzătorul de ulei dezvoltat ulterior a oferit o soluție. În anii 1960 exista și un încălzitor de aer în picioare pe gaz: Mark Föhn.

Mark Föhn a fost foarte potrivit pentru încălzirea bisericilor și în prezent oferă încălzire pentru mai mult de 2000 de biserici din Țările de Jos și Belgia la un loc.

1947: Îndoit țevi hidraulice

1947: Îndoit țevi hidraulice

Una dintre primele activități ale lui Mark a fost producția și vânzarea de mașini hidraulice de îndoit țevi. Această ieșire ciudată a apărut atunci când frații Van der Mark au vrut să genereze venituri și în afara sezonului de încălzire. Deoarece industria instalațiilor a fost ocupată cu instalarea țevilor lipsă după război, a existat o cerere de mașini pentru îndoirea țevilor. Așa a fost creat îndoitorul de țevi Mark.

Produsul face parte din gama noastră de peste 75 de ani.

Mașina de îndoit țevi Mark în zilele noastre
1950: Radiatoare de coloană

1950: Radiatoare de coloană

Ulterior, a început producția de calorifere. În trecut, acestea erau făcute din fontă. Aceste calorifere erau grele și aveau un conținut mare de apă. Acest lucru a făcut încălzirea foarte lentă. Van der Mark a început să producă radiatoare coloană din tablă de oțel. Radiatoarele aveau o greutate mai mică și un conținut limitat de apă. Acest lucru a permis încăperilor să se încălzească mai repede.

1965: Producția de aeroterme suspendate

1965: Producția de aeroterme suspendate

Pe măsură ce încălzitoarele de aer în picioare ocupau spațiu util, cererea de încălzitoare de aer suspendate a crescut. Pentru a ține pasul cu concurența, Van der Mark a început să producă un încălzitor de aer de perete. Așa a luat ființă seria GS, un sistem unic care continuă să conducă piața europeană de încălzire până în zilele noastre.

De-a lungul anilor, această unitate a devenit ceea ce este astăzi: un generator de aer cald de înaltă eficiență, cu modulare, pe gaz, in comdensatie.

GS+ Încălzitor de Aer de Înaltă Performanţă
1983: Familia Bruinsma

1983: Familia Bruinsma

Din 1983, Mark a fost în mâinile familiei Bruinsma. Directorul G.J.H.A. Bruinsma (1944 – 2008) a extins compania inovatoare într-o organizație care operează la nivel internațional. În ciuda acestui caracter internațional, familia Bruinsma gestionează în continuare Mark ca o afacere de familie, unde interesele clienților noștri sunt întotdeauna pe primul loc.

1987: Mark Eire

1987: Mark Eire

Pentru a crește capacitatea de producție a Mark Climate Technology, o a doua fabrică a fost deschisă în Irlanda în 1987. La acea vreme, această locație era responsabilă în principal de producția de dispozitive de climatizare pentru export și chiar în Irlanda. În plus, aici sunt produse încălzitoarele de aer cu alimentare cu apă TANNER MDA și ventilatoarele de recirculare ECOFAN W.

În prezent oferim o calitate de neegalat în domeniul climatizării pentru clienții noștri din țări precum Belgia, Irlanda, Germania, Polonia și Romania.

1995: Infra Line

1995: Infra Line

De-a lungul anilor, gama de produse Mark Climate Technology a fost extinsă în continuare. În anii 1990, a fost dezvoltat un încălzitor radiant cu tub negru cu o putere maximă de până la 100 kW. Mark INFRA LINE oferă opţiunea de a încălzi fără să deplaseze aerul. În plus, căldura ajunge doar în locaţia în care este necesară. Scurta perioadă de încălzire şi temperatura scăzută a camerei pot duce la mari economisiri de energie, Economiile pot ajunge la 40%.

Pe lângă încălzitoarele radiante pe gaz, Mark Climate Technology are acum și panouri radiante alimentate cu apă și încălzitoare electrice cu infraroșu în gama sa.

Încălzitoare radiante de la Mark
2012: Mark AIRSTREAM unitate de recuperare a caldurii

2012: Mark AIRSTREAM unitate de recuperare a caldurii

Mark Climate Technology continuă să se dezvolte, inclusiv în domeniul sustenabilității și al circularității. Un bun exemplu este unitatea noastră de recuperare a căldurii Mark Airstream. Acesteastă unitate cu o eficienţă de recuperare a căldurii de 90% asigură acum o calitate optimă a aerului în multe clădiri. Cu ajutorul unei pompe de căldură, unitatea se poate încălzi şi răci şi fără a utiliza gaz natural.

Unitatea de recuperare a caldurii AIRSTREAM este disponibila in doua versiuni, atat pentru instalare in interior cat si in exterior. AIRSTREAM CFX este echipat cu un schimbator de caldura contracurent cu by-pass de inalta eficienta certificat. AIRSTREAM HWX este echipat cu un schimbator de caldura rotativ rezistent la coroziune.

AIRSTREAM Unitate de Recuperare a Caldurii
2018: Achiziția zonei industriale Beneden Verlaat

2018: Achiziția zonei industriale Beneden Verlaat

Mark Climate Technology a cumpărat clădirile adiacente ale zonei industriale de pe Beneden Verlaat din Veendam în 2018. Întreaga zonă industrială de 8 hectare este acum deținută de producătorul de echipamente de climatizare. Mark deținea deja o parte a site-ului, dar a rămas fără spațiu.

„Ne-am depășit”, spune directorul general Jan Koop de Boer. „Producția noastră a crescut puternic în ultimii ani. Am investit foarte mult în utilaje și am desfășurat personal suplimentar pentru a face față acestui lucru, dar acest lucru, evident, ocupă spațiu.”

Printre altele, Mark vrea să creeze mai mult spațiu pentru producția în continuă creștere de unități de tratare a aerului și unități de recuperare a căldurii.

2022: Extinderea utilajelor

2022: Extinderea utilajelor

Pentru a crește capacitatea de producție, vor fi achiziționate două utilaje Trumpf de ultimă generație. Odată cu sosirea mașinii automate de îndoit TruBend Center 7030 și a dispozitivului de tăiat cu laser cu fibre TruLaser 1030, capacitatea de producție se dublează.

Mai multe despre producția lui Mark