Inapoi
Inapoi

Încălzitoarele pe gaz de la Mark potrivite pentru un amestec de 20% hidrogen gazos

Încălzire durabilă cu hidrogen gazos

Tranziția energetică are loc. Cea mai mare parte a energiei pe care o folosim în prezent provine din combustibili fosili. Extragerea acestuia provoacă multe daune naturii și mediului. Pentru a încetini cât mai mult posibil schimbările climatice, va trebui să aibă loc o trecere de la combustibilii fosili la energia durabilă.

Mark Climate Technology se pregătește pentru asta. În efortul de a deconecta sute de mii de clădiri de la gazele naturale în următorii ani, hidrogenul gazos, printre altele, va putea aduce o contribuție valoroasă. De aceea, Mark și-a făcut deja încălzitoarele de aer pe gaz și încălzitoarele radiante adecvate pentru gaz natural cu un amestec de 20% hidrogen gazos. Departamentul tehnic Mark este ocupat să obțină certificarea produselor pe gaz pentru 100% hidrogen gazos.

Cum se formează hidrogenul gazos?

În ultimii ani, s-a investit mult în turbine eoliene și parcuri solare. În prezent, nu putem stoca electricitatea generată cu aceasta pentru mai târziu. Această energie solară poate fi transformată în hidrogen prin electroliză. Hidrogenul poate funcționa ca mediu de stocare și poate fi transportat. Arderea hidrogenului gazos produce multă căldură și apă pură.

De exemplu, pe lângă pompele de căldură, hidrogenul este o alternativă durabilă la încălzirea cu gaz natural. Deoarece aparatele cu hidrogen gazos sunt 100% neutre în CO2 și, prin urmare, nu generează emisii, ele reprezintă o parte importantă a tranziției energetice.

Cum-se-creeaza-hidrogen-gaz-turbine-eoliene-parcuri-solare

O viziune asupra viitorului

Cercetările au arătat că rețeaua de gaze naturale este potrivită și pentru gazul hidrogen. Infrastructura existentă ar putea fi utilizată, cu mici ajustări, pentru transportul hidrogenului. Cu toate acestea, trecerea de la gaze naturale la hidrogen va trebui să aibă loc pas cu pas și nu poate fi realizată peste noapte. Există o serie de diferențe între cele două tipuri de gaze.

Proprietățile de ardere ale hidrogenului diferă mult de cele ale gazului natural. De exemplu, viteza de ardere a hidrogenului este mult mai mare. În timpul arderii se eliberează mult condens, pentru care trebuie instalată o instalație de drenaj. Actuala rețea de conducte va trebui dimensionată cu 10-15% mai mare decât pentru gaze naturale. Datorită puterii calorice mai mici a hidrogenului gazos, este nevoie de mai mult pentru a obține același rezultat.

În viitor, conductele de gaz convenționale pot fi capabile să transporte cantități mari de energie fără CO2 către utilizatorii finali. Cu o rețea densă fără precedent, aceasta oferă oportunități enorme pentru viitor.

Alternative la gaze naturale

Odată cu evoluțiile de pe piața actuală a energiei și prețurile în creștere ale gazelor naturale, merită să privim alternative. Pe lângă gaze naturale, aerotermele pe gaz și radiatoarele de la Mark Climate Technology sunt potrivite și pentru:

  • Propan (GPL)
  • BIO propan
  • Butan
  • 20% hidrogen gazos (H2) amestec

Pentru unitățile deja instalate sunt disponibile seturi de modificare, cu ajutorul cărora încălzitoarele pot fi adaptate pentru orice tip de gaz. Departamentul nostru de service poate efectua conversia pentru dvs.

Incalzire fara gaz natural?

Suntem bucuroși să vă oferim sfaturi personalizate fără obligații pentru soluția de încălzire potrivită situației dumneavoastră. Contactați-ne pentru mai multe informații.

Persoana de contact(Required)
Adresa
This field is for validation purposes and should be left unchanged.