Search
Limba
Menu
Lider de piata in TEHNICA CLIMATIZĂRII

VENTILAŢIA & COVID 19

În 3 paşi pentru un aer curat în spaţiile interioare

În detrimentul faptului că încă se fac multe cercetări în legătură cu căile de transmitere al virusului COVID-19, există totuşi suficiente dovezi că transmiterea aerogenă (prin aer) pare sa fie o cale realistă de transfer. În prezent, nu există o dovadă foarte concretă ca trasmiterea se face prin aer, însă OMS (Organizaţia Mondială de Sănătate) recomandă măsuri de precauţie.

1. Aer proaspăt

Adiţional măsurilor implementate de Ministerul Sănătăţii în raport cu distanţarea socială şi evitarea atingerii suprafeţelor, ventilaţia este cel mai eficient mod de a minimiza riscul contaminării aerului în spaţiile închise. Se recomandă introducerea de aer proaspăt (în încăpere) , de preferat până la 60 m3/h pe persoană. Astfel, o ventilaţie optimă, asigură scăderea nivelului de CO2 din încăpere.

2. Sistem cu recirculare de aer

În cazul recirculării, sistemul de climatizare foloseşte aerul existent în încăpere. Aerul este aspirat prin sistemul de răcire sau încălzire, iar apoi este eliberat înapoi în încăpere. Deci, aerul “contaminat” nu este eliminat în timpul recirculării, ci continuă să fie recirculat în interior spaţiului închis. De asemenea, acest tip de sistem nu foloseşte aer proaspăt din exterior. Prin urmare, aceste sisteme de recirculare nu vor ajuta la prevenirea raspândirii virusului Covid.

Un sistem de recirculare a aerului, echipat cu fitru HEPA şi/sau o lampă UV-C asigură faptul că viruşii, bacteriile şi fungii nu se vor divide şi vor muri ulterior.

Folosiţi un sistem de recirculare a aerului? Suntem încântaţi să va oferim sfaturi pentru un climat interior optim.

3. Ventilaţie

Nu putem scote în evidenţă mai mult decât atât – ventilaţia este cel mai bun mod de păstrare a aerului interior cât mai curat.

REHVA (Federaţia Asociaţiilor Europene de Încălzire, Ventilare şi Aer condiţionat) recomanda ventilarea spaţiilor 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Chiar şi atunci când nu se află nicio persoană în cameră, ventilaţia asigură o circulare optimă a aerului. Comutaţi ventilaţia în poziţia nominală cu cel puţin două ore înainte de pornire. Nu opriţi ventilaţia la sfârşitul zilei de lucru, ci setaţi-o să scadă la o valoare minimă la două ore după terminarea programului. Lăsaţi ventilaţia pornită la o valoare minimă noapte a şi în weekend.

Desigur, Mark Climate Technology este încântat să vă ajute cu soluţia optimă de ventilaţie pentru clădiri sau încăperi. Contactaţi-ne prin intermediul telefonului: +40 (0)265-266.332 sau pe e-mail : office@markromania.ro şi vă vom oferi suport gratuit.

© Mark 2022 | Disclamer | Conditii livrare | Disclamer | Declaratie de Confidentialitate | Newsnet | Cookies