Search
Limba
Menu
Lider de piata in TEHNICA CLIMATIZĂRII

Răcire adiabatică

Ce este răcirea adiabatică?

Răcirea adiabatică se bazează pe principiul evaporării apei – cunoscut și sub denumirea de răcire prin evaporare. Căldura necesară pentru aceasta este extrasă din aerul exterior. De aceea, această metodă este o metodă eficientă de răcire a unei clădiri sau a unui spațiu, în special la temperaturi exterioare ridicate. Distingem două tipuri de răcire adiabatică, directă și indirectă.

Prin răcire directă, aerul care trebuie răcit (de obicei aer exterior) este atras printr-un pachet saturat cu apă. Pe pachet, o parte din apă se evaporă prin fluxul de aer de alimentare, determinând scăderea temperaturii aerului. Umiditatea va crește ușor.

În sistemele indirecte, aerul răcit prin evaporare nu intră direct în cameră, ci este transferat printr-un schimbător de căldură într-un alt flux de aer (de obicei aer exterior). Aerul de alimentare poate absorbi frigul în schimbătorul de căldură fără a se umezi. Aceasta permite răcirea unei camere fără a crește umiditatea absolută.

ColdStream – răcire directă

Mark are ColdStream în gama sa de răcire directă adiabatică. Cu această unitate, aerul proaspăt exterior trece prin filtre de celuloză umezite cu apă. Evaporarea apei de la robinet scade temperatura aerului într-un mod natural și ecologic. Tehnologia este fiabilă, sigură, simplă și practic fără întreținere.

Mark ColdStream este deosebit de potrivit pentru răcirea și ventilarea spațiilor industriale mari, cum ar fi ateliere, garaje și săli de sudură.

Airstream Hybrid – răcire indirectă

Mark oferă Airstream Hybrid pentru răcire indirectă adiabatică. Această unitate de recuperare a căldurii certificată Eurovent este echipată cu un adiabat în schimbul unității de recuperare a căldurii.

Vara, aerul de evacuare este umidificat, rezultând o răcire adiabatică. Aerul rece este livrat aerului cald exterior prin intermediul schimbătorului de căldură. Prin urmare, umiditatea aerului proaspăt nu va crește.

Airstream Hybrid este echipat și cu un cooler DX (pompă de căldură). Activând acest lucru, umiditatea din cameră va scădea în continuare. Acest lucru va îmbunătăți și mai mult funcționarea răcirii adiabatice în zilele foarte călduroase, cu umiditate ridicată.

Prin aplicarea acestui principiu, ventilarea răcirii poate fi efectuată la costuri de operare și întreținere foarte mici. Sistemul este, de asemenea, foarte ecologic. În timpul iernii, Airstream Hybrid funcționează complet ca o unitate de recuperare a căldurii cu eficiență ridicată, iar pompa de căldură poate fi folosită ca postîncălzitor.

Mai multe informatii?

La Mark Climate Technology oferim o gamă largă pentru răcirea clădirii. Doriți mai multe informații? Vă rugăm să ne contactați prin numărul de telefon +40 (0)265-266.332 sau trimiteți un e-mail la office@markromania.ro. Suntem bucuroși să vă oferim sfaturi gratuite.

© Mark 2023 | Disclamer | Conditii livrare | Disclamer | Declaratie de Confidentialitate | Newsnet | Cookies